Videozáznam z webináře Daňová kontrola – ihned k dispozici

Dubnový cyklus webinářů jsme na Videolektor.cz uzavřeli kurzem zaměřeným na daňovou kontrolu. Tuto problematiku nám již tradičně přiblížil Bc. Zdeněk Vondrák. Kurz je nyní ihned dostupný ve formě videozáznamu.

Webinář je určen pro účetní, ekonomické pracovníky a prostě všechny, kdo mají v pracovní náplni jednat se správci daně a potřebují si prověřit základní postupy při daňové kontrole. Účastník se seznámí se zásadními pojmy týkajícími se daňového řádu a daňové kontroly, včetně praktických příkladů a postupů.

Pro sledování videa ve vysoké kvalitě se pomocí ozubeného kolečka přepněte do HD a přejděte do režimu Celá obrazovka.

Více informací včetně možnosti získání celého videa naleznete zde: https://www.videolektor.cz/kurzy/danova-kontrola

Na webináři jste se ptali:

1) Ráda bych znala Váš názor na skutečnost, že správce daně zařadí firmu do nespolehlivých plátců na základě virtuálního sídla firmy, i když je z hlediska podnikání virtuální sídlo nejen zákonem povolené, ale také účelné, firma nepotřebuje fyzické sídlo a není pro ni nijak přínosné.

2) Je vyhýbání DK, pokud účetní je nemocná?

3) FÚ po mně chce doložit ověřitelné důkazy, že jsem stavební materiál použila na dokončenou stavbu, faktury mu nestačí, netuším, co je ověřitelný důkaz, napadá mne pouze svědecká výpověď dodavatelů. Faktury nezpochybnili.

4) FÚ vyzval daňový subjekt, aby vyvrátil pochybnost o uplatnění nadměrného odpočtu DPH. Jednalo se o NO za nákup HIM ve výši 7 000 tis. – DPH 1 470 tis. Na co máme kontrolní hlášení?

5) Někde na stránkách Finančních správy je seznam tzv. Office housů – tedy domů, kde je mnoho firem na jedné adrese – netušíte, kde přesně to najdu? Moc děkuji za odpověď

6) Budu podávat dvě dodatečná daňová přiznání za DPH r. 2014 a 2015. Je velká pravděpodobnost, že bude DK?

7) Máte nějaké zkušenosti s obhajováním reklam v daňových nákladech? Máme otevřenou kontrolu a neustále dokládáme další listiny, trvá to již přes rok, něco si fin. úřad dožádává i u našich dodavatelů, neskutečně se to táhne a nemůžeme z kontrolních pracovníků dostat nic konkrétního. Děkuji za odpověď.

8) Příkazem z holdingu jsme dostali povinnost zavést paušální výdaje na údržbu pracovních oděvů. Paušály jako takové jsou podloženy firmou, která za to chce pravidelnou měsíční provizi, ale jsou velmi velké paušály za údržbu oděvů. Za odpracovanou směnu 82,50 Kč. Připadá Vám to normální? Děkuji

9) Musí FÚ udělat kontrolu na základě udání anonymu? Pokud konkretizuje a pokud nekonkretizuje?

Odpovědi Bc. Zdeňka Vondráka včetně možnosti získání celého videa naleznete zde: https://www.videolektor.cz/kurzy/danova-kontrola