Finanční transakce mezi obchodními organizacemi, transferové ceny – Videozáznam z webináře ihned k dispozici

Květnovou nálož kurzů jsme zakončili webinářem na téma finančních transakcí a transferových cen. Kurzem prováděla Ing. Lenka Kruntorádová, MBA, níže si můžete prohlédnou některé z dotazů, které na živém vysílání padly, včetně odpovědi.

Cílem webináře je přinést odpověď na otázku jak obchodovat se spojenými osobami. Finanční úřady se na tuto problematiku stále více zaměřují – v případě daňových doměrků mají nesprávně stanovené převodní ceny zásadní dopad na výši doměrků. Od roku 2014 navíc je navíc nutností sestavení i tzv. přílohy k daňovému přiznání daně z příjmů právnických osob. Výklad je doplněn nejčastějšími problematickými příklady ze současné praxe, včetně návodu, jak převodní ceny správně stanovit a doložit správci daně.

Pro sledování videa ve vysoké kvalitě se pomocí ozubeného kolečka přepněte do HD a přejděte do režimu Celá obrazovka. 

Celé video ke zhlédnutí zde: https://www.videolektor.cz/kurzy/financni-transakce-mezi-obchodnimi-organizacemi-transferove-ceny

Na webináři Finanční transakce mezi obchodními organizacemi, transferové ceny jste se ptali:

1) Dobrý den, dceřiná společnost v ČR se 100% vlastníkem v EU po řádné srovnávací analýze došla k závěru, že jsou převodní ceny zároveň vysoké (vzhledem k ceně obvyklé u konkurence výrobců v ČR) a zároveň nízké (vzhledem k ceně obvyklé stejných výrobků na jiných trzích). K čemu se raději přiklonit?

2) Dotaz: Z hlediska daňové kontroly v kuloárech koluje doporučení, že je lepší mít raději špatnou dokumentaci k transferovým cenám, než žádnou. Před zahájením DK. Máte stejnou zkušenost?

3) Dobrý den, když si necháme pořídit tu daňovou infor. schránku na FÚ, tak tam uvidím i to, kdy tam dojde kontrolní hlášení i přiznání DPH a daň. přiznání za práv. osobu? Děkuji.

 

Odpovědi Ing. Lenky Kruntorádové, MBA včetně možnosti získání celého videa naleznete zde: https://www.videolektor.cz/kurzy/financni-transakce-mezi-obchodnimi-organizacemi-transferove-ceny