Na toto na jaře nezapomeňte

Jaro pro většinu z vás může znamenat nový začátek. A třeba i probuzení z letargie, do které jste upadli během zimy. Jednou prostě vyrazíte ráno do práce, nasajete před domem vzduch a víte, že jaro je tu. Díky teplejšímu počasí můžete dělat daleko více činností. Ale musíte se na ně dobře připravit. Na co teda nesmíte se začátkem jara zapomenout?  

Nevyhýbejte se jarní očistě

Po zimě nastává ten správný čas na pročištění organismu. Zkuste více pít obyčejnou čistou vodu, přidat do jídelníčku větší porce zeleniny a ovoce a více se hýbat. Po zimě je totiž vaše  tělo zanesené škodlivými látkami, bez energie a potřebuje pořádnou vzpruhu, aby vám správně fungovalo po celý rok.

Jarní úklid

Pokud bude z vašeho domu cítit čistota a svěží vzduch, budete se v něm cítit stejně dobře jako na jarní louce. A jak si velký úklid zpříjemnit? Pusťte si oblíbenou hudbu a zapojte celou rodinu – společně vám to totiž půjde určitě lépe. Nezapomeňte při úklidu vyhodit nebo darovat nepotřebné věci. Třeba obnošeným oblečením ještě určitě uděláte někomu radost, pokud ho předáte dál. A když se rozhodnete dát pryč věci, které vám dlouho jen ležely ve skříni, určitě vás to nebude příliš mrzet.

Ať se vám zelení

S přibývajícím sluníčkem byste měli ze zimního spánku probudit i vaši zahrádku nebo si aspoň zasadit bylinky na okenní parapet. Pohnojte záhonky, dosejte holá místa v trávníku a zasaďte vše, co potřebujete. Zahrada znamená spoustu práce, ale i radost ze sklizených plodů.

Připravte na jaro sportovní vybavení

Nastal čas uklidit lyže a běžky a pomalu vytáhnout kolo. Co nevidět začne krásné počasí a bylo by škoda zůstávat doma. Zavčasu proto namažte řetěz, dofoukněte pneumatiky a zkontrolujte si brzdy. Po zimě strávené v garáži si vaše kolo revizi zaslouží a vy si aspoň nezpůsobíte úraz.