Nejlepší odpočinek? Dovolená v kempu!

Pod stan, do chatky nebo v “domečku” na kolech? Dovolená v tuzemsku a navíc v přírodě je poslední dobou stále oblíbenější. A nabídka je tak široká, že si vyberou všichni. Rodina s dětmi pěkné prostředí se zábavou pro děti, mladí spíše večerní život, atraktivní místo a zábavu, rybáři klid a pochopitelně dobré místo na chytání ryb…

A co hledají účetní? Klid, pohodu a místo, kde budou moct relaxovat po celoročním maratonu účetních a daňových povinností. A to vám dovolená v kempu může nabídnout.

Proč strávit dovolenou v kempu?

Konzervy můžete nechat doma a plesnivých sprch se také bát nemusíte. S narůstající poptávkou po ubytování v kempech raketově stoupá i kvalita jejich vybavení a možnost vyžití. I pod stanem tak můžete zažít velmi pohodlnou dovolenou. Ve většině kempů si pohodlně uvaříte v moderně zařízených kuchyních nebo si můžete objednat snídaně i polopenzi. A některé nabízejí animační programy velmi podobné těm, které znáte z přímořských hotelů. Vcelku běžné je i pokrytí Wifi. Takže k večeru stihnete třeba i kousek školení od Videolektor.cz, na které vám přes rok už nezbyl čas. Výklad lektora pod hvězdami? To je přece zážitek, který můžete zažít jen v létě.

Navíc kempování má v sobě vždy kousek romantiky, dobrodružství a zaručeně vás vyvede za zajetých kolejí. Kempovat se jezdilo už před více jak 100 lety a myšlenka zůstává stále stejná – odpočinout si od ruchu velkoměsta a každodenních povinností.

Co si do kempu vzít?

Základem je určitě zjistit, co nejvíce informací o kempu, do kterého se chystáte vyrazit. Je v něm kuchyň nebo si budete muset vzít svůj vlastní vařič? Nabízí kemp možnost jídla v restauraci, můžete si pronajmout plně vybavenou chatku nebo karavan? V dnešní době má naštěstí téměř každý kemp své vlastní webové stránky, na kterých můžete zjistit všechny důležité informace dopředu a také si přečíst hodnocení ostatních. Nestane se vám tak, že pojedete stovky kilometrů a teprve na místě zjistíte, že jste s sebou brali některé věci úplně zbytečně nebo vám něco (v tom horším případě) chybí. Případně, že jste od vybavení kempu a jeho polohy čekali úplně něco jiného.

Kemp vždy vybírejte s ohledem na vaše představy o trávení dovolené. Naše země nabízí obrovský počet turisticky zajímavých lokalit, v nichž právě kempy vznikají. Některé se nacházejí v horách nebo v jejich blízkosti, jiné u vodních ploch vhodných ke koupání, další se specializují na vodáky nebo vyznavače cykloturistiky. Někdo chce v kempu pouze přespat, jiná rodina si chce v kempu užít také zábavu. Není problém najít kemp s bazénem nebo přírodním koupáním přímo v areálu, s tenisovými kurty, kuželkami, stoly na ping pong a podobně. A pokud jedete autem nic vám nebrání v tom, vzít si tak i vlastní sportovní vybavení.

Ať už jedete na dovolenou do kempu pod stan, do chatky, budete v kempu trávit podstatnou část dne nebo budete podnikat celodenní výlety, nesmíte zapomenout na pár důležitých drobností:

  • repelent proti hmyzu – příroda je hold příroda
  • baterku – všechny kouty kempu nemusí být osvětlené a cesta na WC se tak může proměnit ve stezku odvahy
  • externí nabíječku – teprve pod stanem zjistíte, jak moc jste závislí na zásuvkách
  • zásobu vlhčených ubrousků – umývárna může být dál než pár kroků a pak mohou ubrousky vyřešit nejeden problém
  • pláštěnku – v přírodě je rozhodně praktičtější než deštník
  • kempingový nábytek (stoleček, židličky) – sezení na dece je fajn u vody, ale večer oceníte lehký a pohodlný “nábytek”

Nevíte, jaký kemp vybrat? Vyzkoušejte stránky do DoKempu.cz – každý rok vyhlašují nejlepší kemp roku a na jejich stránkách lehce najdete kemp přesně podle vašich potřeb.