Reklamní předměty a jejich průkazná evidence

Ve webináři Komplikované účetní případy se lektor Tomáš Líbal podrobně věnoval nákladům na reklamu v souvislosti s daňovou a účetní problematikou. A na toto téma padalo i dosti dotazů. Obsahem jednoho z nich byla evidence reklamních předmětů pro potřeby finančního úřadu. 



Dotaz

Jako evidence reklamních předmětů stačí, např. u cestovní agentury s pořizovací cenou předmětu za 400 Kč,  jméno klienta?

Odpověď

Tady u té částky, když mají jednotlivé předměty hodnotu 400 Kč, by to bylo vhodné, mít to tam. Vědět, komu jsme tyto dárky rozdávali. Ale zase netuším, jak velké je to množství u vás, v jakých finančních relacích se pohybujete. Ovšem obávám se, že správce daně by to mohl požadovat a měl by svým způsobem pravdu.

 

Zajímá vás, jaké další dotazy zazněly na webináři Komplikované účetní případy? Najdete je ve videozáznamu.

 

Víte jakými způsoby nás můžete kontaktovat v případě dotazu? 

  • Při účasti na živém vysílání můžete klást dotazy prostřednictvím chatu přímo lektorovi.
  • Nemůžete se zúčastnit webináře v termínu, ale již jste si připravili dotazy? Zašlete nám je předem a odpověď poté naleznete ve videu. Jak na to?
  • Nově jsme spustili online poradnu k videozáznamům od začátku roku!!! Vaše dotazy zodpoví specialista na účetnictví a daně písemně. Chci zjistit, jak funguje online poradna.