Cyklus účetních online seminářů pro začátečníky se uzavírá

Letošní sezonu jsme zahájili symbolicky – na začátku září jsme spustili cyklus seminářů pro začínající účetní. Hlavní myšlenkou bylo přiblížení problematiky daní a účetnictví začátečníkům v oboru bez nutnosti zdlouhavého cestování nebo absolvování časově náročnějších kurzů.

Balíček obsahuje celkem 8 seminářů – 4 kurzy náleží do minisérie Základy účetnictví, kde se pod vedením Ing. Ivany Ryškové seznámíte s právní úpravou účetnictví, problematikou majetku a zdrojů financování, základy účtování a nakonec i účetní závěrkou. Tato základní témata doplňují 4 kurzy z oblasti nejdůležitějších daní a vnitropodnikových směrnic

V současné době je 6 kurzů ihned dostupných ve formě videozáznamu. V dubnu sadu online seminářů pro začínající uzavřou poslední dva kurzy  – DPH pro začátečníky (lektorka: Ing. Jana Ledvinková a Daňová kontrola (lektor: Bc. Zdeněk Vondrák). Posluchač tak získá ucelený přehled z oblasti základů účetnictví a daní, na který může dále navazovat kurzy z nabídky Videolektor.cz.

Přehled kurzů včetně odkazů na obsah

Základní témata:

  1. Základy účetnictví I – Právní úprava účetnictví (Ing. Ivana Ryšková)
  2. Základy účetnictví II – Majetek a zdroje (Ing. Ivana Ryšková)
  3. Základy účetnictví III – Základy účtování (Ing. Ivana Ryšková)
  4. Základy účetnictví IV – Účetní uzávěrka a závěrka (Ing. Ivana Ryšková)

Rozšiřující témata:

  1. Vnitropodnikové směrnice (Ing. Lenka Kruntorádová, MBA)
  2. Daňové minimum pro účetní (RNDr. Ivan Brychta)
  3. DPH pro začátečníky (Ing. Jana Ledvinková)
  4. Daňová kontrola (Bc. Zdeněk Vondrák)

Jak výuka probíhá?

U kurzů, které ještě neproběhly, studium probíhá prostřednictvím živého vysílání. To je dostupné skrze vstup do online třídy po příhlášení na webu Videolektor.cz. V rámci živého vysílání lze sledovat výklad lektora a také klást dotazy prostřednictvím chatu. Z každého online kurzu je pořizován videozáznam, kde najdete přednášenou látku v plném rozsahu.

Video z kurzu je možné neomezeně přehrávat a studující se tak může vracet k problematickým okruhům nebo si rozdělit sledování do více částí. Díky tomu je studium dostupné i těm, kteří se potýkají s nedostatkem času např. studentům nebo matkám na mateřské dovolené.

Pro koho je balíček vhodný a jak jej získám?

Pro získání přehledu v oboru, nebo naopak pro zopakování kdysi nabytých znalostí mohou balíček kurzů využít nejen začínající účetní, fakturanti/ky nebo asistenti/ky účetních, ale také například podnikatelé nebo manažeři.

Balíček pro začínající je cenově zvýhodněn, kurzy, které jsou součástí, tak získáte za třetinu obvyklé ceny. Po absolvování kurzů mohou zájemci pokračovat ve studiu dalších témat z katalogu kurzů, a to jednotlivě nebo v rámci předplatného, které můžete rovněž získat se slevou. Více informací o balíčku pro začínající včetně možnosti objednávky naleznete na tematické stránce zde.

Věříme, že pro mnohé z Vás tento soubor kurzů bude praktickým průvodcem při prvních krůčcích ve světě účetnictví a daní a nabyté znalosti pro Vás budou základem, na kterém můžete dále stavět.