Děkujeme za vaši přízeň, milí předplatitelé

Sezóna účetních online seminářů 2017/2018 na Videolektor.cz pomalu končí. V červnu jsme se s vámi rozloučili posledním webinářem s tématem účtování nákladů a výnosů a teď nás čekají dva měsíce klidu, během nichž se budeme snažit opět vylepšit naše služby. Ani se nám nechce věřit, že již šest let máme možnost přinášet vám to nejdůležitější z účetní a daňové praxe.

A protože nás opravdu zajímá, jak zákazníci naše kurzy i celkovou podobu předplatného vnímají, využili jsme blížícího se konce sezóny a poprosili vás o vyplnění krátkého dotazníku. Cílem bylo zjistit spokojenost našich zákazníků s tématy školení, lektory, technickou náročností webinářů i videozáznamů, ale třeba i s přehledností našich stránek.

A o vyhodnocení jednotlivých otázek i s krátkým komentářem se s vámi rádi podělíme. Můžete tak porovnat své hodnocení s názory ostatních předplatitelů – 1 znamená nejhorší hodnocení, 5 nejlepší hodnocení.

 

 

Téměř 60 % z dotázaných ohodnotilo užitečnost témat v této sezóně nejlepším hodnocením (5 bodů) a 37 % druhým nejlepším (4 body). Pro nás je to skvělá zpráva. Víme, že témata, která nabízíme jsou pro vás užitečná a že jsme naplnili vaši aktuální potřebu. Věnovali jsme se klasickým změnám v zákonech i specifičtějším tématům, díky kterým jste si mohli oživit ne tak časté pracovní postupy. V této sezóně jsme uspořádali 29 školení.


    

Také s lektory je drtivá většina dotázaných spokojena (98 %). Spolupracujeme pouze s odborníky s dlouholetou praxí, kteří dokážou srozumitelně vysvětlit novely zákonů i příklady z běžné účetní praxe. V sezónně 2018/2019 vedlo naše školení dohromady 14 lektorů a lektorek.


 

Ne vždy dokážeme zajistit, aby byl online přenos našich školení ve vašem počítači stoprocentní. Může ho ovlivnit mnoho faktorů – připojení k internetu, nastavení vašeho počítače nebo notebooku, firemní pravidla pro sledování videí. Z pražského nebo ostravského studia odchází záznam vždy v perfektním stavu. Případné nedokonalosti se sami snažíme odhalit v roli běžných posluchačů a v případě problémů okamžitě reagujeme. Webinářem s nejvíce posluchači se stalo školení DPH v příkladech s Ing. Janou Ledvinkovou z prosince 2017.


 

80 % dotázaných nemá žádný problém s přehráváním našich školení ze záznamu, což je výborná zpráva. Jejich kvalita je pro nás stejně důležitá jako při webinářích a jsou dostupné vždy do 7 dnů od živého vysílání. Videozáznam si můžete pustit zrychleně nebo si k němu zapnout titulky. Také je možné ho stáhnout ve formě videa nebo MP3. Největší objem přehrání videozáznamů jsme na našich stránkách zaznamenali během ledna a února.


  

Přehlednost stránek je pro nás velmi důležitá. Snadná orientace v předplatné může totiž účetním a daňovým poradcům ušetřit drahocenný čas, který potom mohou využít k získávání novinek z videozáznamů nebo procházení poraden ke kurzům, které je zajímají. A i když vaše hodnocení není špatné, chystáme pár změn, které bychom vám rádi představili na začátku sezóny 2018/2019.


  

Tento výsledek potěšil zejména kolegy ze zákaznického servisu. Právě oni se snaží pomoci našim zákazníkům v případě jakéhokoliv problému – s orientací v předplatném, přihlášením na webinář nebo při prodloužení předplatného. Mnoho informací k přehrávání videí i živému vysílání najdete také v sekci Podpora. Ta je zároveň nejaktualizovanější částí webu Videolektor.cz.

Ve druhé části dotazníku jsme naše předplatitele poprosili, aby vybrali, která funkce jim nejvíce usnadňuje školení a jakou doplňující službu ke školení využívají nejvíce. Zjištěné výsledky nám dokonale odhalili preference předplatitelů a my na ně můžeme reagovat při vylepšování produktu.

Velmi nás těší stále narůstající obliba online poraden k jednotlivým videozáznamům. Poradna s největším množstvím dotazů je ta ke školení Daň z příjmů fyzických osob 2017/2018, kde je momentálně více jak 100 položených dotazů.

Máme opravdu velkou radost z toho, že většina z vás je v celkovém pohledu s předplatným Videolektor.cz opravdu spokojená. Pevně věříme, že i nadále pro vás bude naše předplatné přínosné a budete se do něj rádi a často vracet.

Těšíme se, až se s vámi potkáme u prvního webináře sezóny 2018/2019. Ve spolupráci s Markem Reinohou pro vás chystáme na 11.9. školení s tématem Práce s jednotným správním dokumentem, základy o clech pro účetní.