Jak hodnotí 5 let účetních online seminářů na Videolektor.cz naši zákazníci a lektoři

Již pátým rokem nás na Videolektor.cz provází známé tváře, jak ze řad lektorů, tak i z řad dlouholetých zákazníků. Mnozí z našich lektorů učinili svou první zkušenost s přednášením skrze webináře právě u nás a po počáteční nejistotě si tento způsob přednášení oblíbili. Oslovili jsme některé z našich lektorů s prosbou, aby zhodnotili své působení na Videolektor.cz:

Ing. Ota Paikert

S panem Paikertem spolupracujeme již celou řadu let, byl jedním z prvních lektorů v České republice, kteří měli možnost vyzkoušet novou metodu školení skrze webináře. Problematice DPH se věnuje od zavedení nové daňové soustavy v ČR, od roku 1993. Je fundovaným a široce uznávaným odborníkem na výklad zákona o dani z přidané hodnoty.

Ing. Ota Paikert specialista na DPH„Webináře s Vámi byla pro mne naprosto nová zkušenost. Přesto, že jsem měl mnoholeté zkušenosti s vedením seminářů, měl jsem z této formy vzdělávání obavy, zejména z důvodu chybějící zpětné vazby a okamžité reakce posluchačů. Po letité zkušenosti ale mohu prohlásit, že tato forma vzdělávání vyhovuje, pro mne překvapivě, mnoha lidem. Vím o čem mluvím, protože mám reakce i od posluchačů, kteří dříve navštěvovali klasické semináře. Díky chatu nechybí ani poměrně rychlá reakce, takže jediným malým problémem je selekce dotazů z hlediska momentálně probíraného problému, ale díky „vysílání“ webináře ze studia, je v tomto směru Vaše spolupráce zase velikým přínosem.

Rozhodně tuto formu získávání aktuálních informací z oblasti účta a daní doporučuji.

S přáním krásného dne Ing. Ota Paikert“

Bc. Zdeněk Vondrák

Pan Zdeněk Vondrák se stal jedním z našich nejžádanějších lektorů především díky svému praktickému přístupu a vysoké fundovanosti. S úspěchem pro nás vedl semináře na aktuální témata jako např. kontrolní hlášení nebo elektronická evidence tržeb. Je specialistou na daňový řád, elektronickou komunikaci se státní správou a soukromé právo.

vondrak„Když jsem před časem začal spolupracovat s Videolektorem, nevěděl jsem, co přesně od tohoto druhu lektorské činnosti mohu očekávat. Při prvním videosemináři mi trochu chyběl přímý kontakt s posluchači, ale po dalším jsem zjistil, že i kontakt přes obrazovku může být pro obě strany zajímavý. Hodnotím velmi dobře koncept videoseminářů vzhledem k tomu, že vím jak je těžké si v dnešní době najít čas na přímou účast na jakémkoliv semináři a zde je i možnost zpětného shlédnutí a zopakování potřebných částí semináře. Díky tomu, že mám zpětnou reakci od uživatelů vím, že je o tento druh seminářů zájem a jsou velmi kladně hodnoceny. Doufám tedy, že se bude spolupráce nadále rozšiřovat a Videolektor se dostane s počtem seminářů ke čtyřmístným číslům.“

Mgr. Vladimír Černý

Pan Černý pro nás pravidelně připravuje semináře z oblasti pracovně-právních vztahů. Své bohaté zkušenosti z praxe citlivě začleňuje do teoretického výkladu a naši zákazníci oceňuje jeho srozumitelný a praktický styl.

„Webináře považuji za budoucnost komunikace a prezentace seminářů. Výhodnost vidím v tom, že účastníci mohou sledovat seminář a výklad lektora z „klidu“ svého pracoviště nebo i z domova. Webináře mohou pomoci také k úspěšnému návratu  například mateřské/rodičovské dovolené. Na druhou stranu je třeba poznamenat, že tato forma výkladu klade velké nároky na lektory, neboť jde o živé vysílání.“

Vzdělávání z pohodlí domova či kanceláře, možnost se opětovně vracet ke starším videím z rozsáhlého archivu nebo úspora času i financí. To jsou nejčastější důvody, proč se na Videolektor.cz naši účetní rádi vrací. A nejen účetní v pozici zaměstnance, ale také OSVČ, majitelé účetních firem, ba v některých případech i samotní lektoři.

Bc. Elena Vontorková

vontorkovaJednou z prvních zákaznic na Videolektor.cz byla paní Vontorková, majitelka účetní firmy Pamdata. Dříve se účastnila vybraných kurzů, od roku 2013 patří mezi nejaktivnější předplatitele. Setkáte se s ní téměř na každém kurzu. Online kurzy oceňuje zejména z hlediska úspory času a tím i financí. Důležité jsou pro ni podklady poskytnuté předem a také videozáznamy, které využívá když má v termínu webináře důležité jednání. V roce 2015 se stala naší lektorkou pro oblast srážek a exekucí.

Předplatné pro mne znamená záruku profesionálního výkladu, na který se mohu spolehnout, obrovskou úsporu času, souběžný výkon rutinní práce při poslechu a kvalitní informace pro mou práci“

Ludmila Štefechová  

stefechova

Účetní online semináře jsou ideálním řešením i pro ty, kteří si díky svému nabitému rozvrhu najdou čas na studium až večer. Tak to již mnoho let dělá paní Štefechová a díky videozáznamům z online kurzů není už závislá pouze na samostudiu literatury. V pohodlí domova si vyslechne výklad předních odborníků a je tak dobře připravena na svou roli účetního poradce na volné noze.

„Předplatné pro mne znamená být informovaná v daleko širší oblasti za podstatně nižší finanční náklady a hlavně s časovou úsporou, protože některé oblasti nevyužívám ve své práci tak často, ale přesto je občas musím řešit. Na samostatné školení se mi na toto téma nevyplatí jet a takto si můžu daný problém vyhledat přímo v záznamu.“

Ing. Jana Vavrečková

Online kurzy mohou být nápomocny také v situaci, ve které se v životě ocitne téměř každá žena, a to při návratu po rodičovské dovolené na trh práce. Paní Vavrečková nám před časem zaslala zpětnou vazbu na naše kurzy, kde vyzdvihla tuto zkušenost. Jsme rádi, že můžeme být pro své zákaznice prospěšní i v tomto období jejich života.

„Chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaše služby. Já jsem úplně nadšená. Jako maminka 3 malých dětí po MD jsem měla strach vrátit se do účetní sféry. Ale s Vaší pomocí jsem se neskutečně posunula dopředu. Od srpna jsem shlédla asi 18 školení – některé opakovaně. A strašně, strašně moc mi to dává. Obdivuji znalosti všech Vašich lektorů a hlavně i jejich schopnost pěkně a srozumitelně vysvětlit, poradit… Nu, prostě si Vás nemohu vynachválit!

Předejte můj dík prosím celému Vašemu týmu!“

Jsme rádi, že nejen účastníkům, ale i lektorům tato forma vzdělávání dává smysl a přináší uspokojení a doufáme, že naše spolupráce bude oboustranně příjemná i v dalších letech.