Zaměřte se v létě na sebevzdělávání

Léto je hlavně o odpočinku. Ale je také o poznávání nových věcí. Protože kdy jindy než v létě se vrhat do věcí po hlavě?! Nastává tak ideální čas na vaše sebevzdělávání. Během ostatních částí roku je mnohem těžší vystoupit ze stereotypu. Ale právě léto je to správné období, ve kterém můžete vaši hlavu zásobit novými podněty a nápady. A to potřebuje každý z nás, když si chce pořádně odpočinout a nabrat spoustu nových sil. Zkoušejte nové věci a sbírejte nové zkušenosti – pro zábavu a pro dobrý pocit ze sebe sama

Rozvíjejte a zdokonalujte své schopnosti

Soustřeďte se v létě na sebe a zdokonalujte se ve schopnostech, které využijete v pracovním i domácím prostředí. Máte pod sebou tým spolupracovníků? Sežeňte si knížku zaměřenou na leadership a zkuste se zdokonalit ve vedení lidí a jejich motivaci. Věřte, že i úspěšní manažeři v rámci sebevzdělávání věnují leadershipu nemalou pozornost.

Rovněž můžete zapracovat na tom, jak si efektivně zorganizovat práci. Za to vás pochválí nejen v práci, ale určitě i doma. Na internetu najdete článků a videí s touto tématikou mraky. Navíc zadarmo! Nebo se soustřeďte na své komunikační dovednosti a naučte se je využívat co nejlépe. Právě ony jsou totiž považovány za nejdůležitější lidské schopnosti.

Začněte efektivně využívat počítačové programy

S programy MS Excel a MS Word asi pracujete každý den. Ale ruku na srdce – nepoužíváte je jen jako psací stroj a chytrou kalkulačku? Dokážete využít všechny nástroje, které jsou v nich k dispozici? Za velmi příznivé ceny se dají krátké kurzy na práci s těmito programy zakoupit přes internet. Jsou plné praktických cvičení a třeba je vám proplatí i šéf. Po absolvování takového kurzu se z těchto programů mohou stát vaši každodenní pomocníci, díky kterým zvládnete svou práci rychleji.

Raději byste si u počítače užili i trochu zábavy? Naučte se ovládat některý z programů na úpravu fotek, stříhání videí nebo lehčí grafiku. Spousta z nich (a kvalitních) je dostupná bezplatně.

Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem

Evergreen v rubrice sebevzdělávání – naučte se cizí jazyk. Možná vám to zní jako fráze, ale díky globálnímu propojení světa se bez znalosti aspoň jednoho cizího jazyka už obejde opravdu málokdo. Třeba některá z jazykových škol ve vašem okolí pořádá prázdninové kurzy. Nebo si domluvte pár lekcí s rodilým mluvčím – konverzovat můžete i na zahradě při pití ledové kávy. Ztracení se pak nebudete cítit v pracovním prostředí a ani na dovolené.

 

Stejně se už nejvíc těšíte na školení z účetní a daňové praxe? Podívejte se, co pro vás od září chystáme Katalog kurzů 2018/2019.