Komplikované účetní případy – Videozáznam z webináře ihned k dispozici

Na červenec, poslední měsíc „školního roku“ jsme si pro Vás připravili dva kurzy. Prvních z nich byl praktický kurz Komplikované účetní případy pod vedení zkušeného matadora Tomáše Líbala, který nyní můžete zhlédnout ve formě videozáznamu. Nezapomeňte se podívat na dotazy níže, které lektor na kurzu zodpovídal.

Ve videu získáte přehled o správném účtování komplikovaných účetních případů. Výklad se zabývá účtováním celou řadou oblastí, jako jsou kauce, manka a škody, rezervy a další, včetně vyrovnání a úpravy odpočtu DPH v účetních a daňových souvislostech.

Pro sledování videa ve vysoké kvalitě se pomocí ozubeného kolečka přepněte do HD a přejděte do režimu Celá obrazovka. 

Celé video ke zhlédnutí zde: https://www.videolektor.cz/kurzy/komplikovane-ucetni-pripady

Na webináři Komplikované účetní případy jste se ptali:

1) Dobrý den, nestihli jsme přihlásit pohledávku do insolvenčního řízení. Výše pohledávky je 60 tis. Kč. Bude odpis této pohledávky celý daňově neuznaný?

2) Jak to bude s mankem do stanovené normy – bude podléhat úpravě §77?

3) Knižní poukázka v hodnotě 200,- označená jménem firmy, dává se zdarma klientům jako dárek. Obchod nám fakturuje tyto poukázky bez DPH – je to reklamní předmět dle DZP a dárek dle ZDPH?

4) Prosím o radu. s.r.o. plátce DPH má v obchodním majetku BJ, kterou pronajímá krátkodobě. Příjem účtuji na účet 602 + 343, výdej 518 – úhrada do SVJ /fond oprav+služby/. Děkuji.

5) Jako evidence rekl. předmětů stačí, např. u cestovní agentury s PC předmětu cca 400 Kč – musí být jméno klienta?

6) OSVČ podniká v zemědělství koupil nový stroj za 440 000. Byla mu poskytnuta nevratná dotace 400 000, na zbylých 40 000 mu byl poskytnut úvěr. Jak se bude účtovat? Pořídit HM v ceně 400 000, který následně budu odepisovat a poskytnutou dotaci dám do příjmů a nebo stroj o dotaci ponížím a budu odepisovat pouze 40 000?

7) Dobrý den,prosím, jak účtovat při vstupu do dobrovolné likvidace s.r.o.? Jde mi především o půjčky společníků, jak s nimi naložit? Je možné je ponechat na účtu 365 až do rozdělení likvidačního zůstatku?

8) Pořízení počítače v Bulharsku, PC včetně DPH vyšší než 40 tis. Kč – počítač nedovezen, využíván k ek. činnosti v Bulharsku, žádáno o vrácení DPH. V případě neuznání DPH se musí zvýšit PC majetku – budu postupovat jako by šlo technické zhodnocení?

9) Jak je to s výzdobou provozovny, květiny, žetony na občerstvení do nápojového automatu? Je to daňově uznatelný náklad a může se DPH uplatnit?

10) Dobrý den, jak správně zaúčtovat úhradu faktury na účet finančního úřadu na základě exekučního příkazu přikázáním jiné pohledávky?

 

Odpovědi Tomáše Líbala včetně možnosti získání celého videa naleznete zde: https://www.videolektor.cz/kurzy/komplikovane-ucetni-pripady