Poperte se se srážkami ze mzdy!

Exekuce není nikdy příjemnou záležitostí. Netýká se jen samotných dlužníků, kterým se, v případě, že jsou zaměstnaní, provádí srážky ze mzdy, ale i zaměstnavateli přináší spoustu povinností. Pokud si v informacích k provádění srážek, ale také v rozdílu mezi insolvencí a exekucí potřebujete udělat pořádek, máme pro vás záznam školení Srážky, exekuce a oddlužení z pohledu zaměstnavatele 2018.

Co Vás na školení čeká dalšího? Velmi často se stává, že v organizacích dělá problém exekuce na výživné… A proto jednu část školení věnovala lektorka Bc. Elen Vontorková i této problematice.

Ve videu ze školení se můžete podívat na tři různé příklady, na nichž lektorka vysvětlila z praktického hlediska souběh výživného. Jedná se sice o specifickou situaci, k níž dojde ve chvíli, kdy plátci mzdy dojde více pohledávek výživného, ale určitě ne nereálnou. Jak tedy provádět srážky z běžného a dlužného výživného?  


Zatímco běžné výživné přestavuje pevnou částku, částka za dlužné výživné je pohyblivá. Pro účely pohledávky na výživné můžeme použít ⅓ i ⅔. Při provádění srážek se pak nejprve provede srážka ve prospěch běžného výživného, jak je vidět na videu. Až poté následuje dlužné výživné.  Nejprve se z ⅔ uhradí veškeré pohledávky běžného výživného a poté i poměrná část dlužného výživného. Částka z ⅓ se poté použije na částečné uhrazení dlužného výživného.

Zaujala vás naše lektorka? Podívejte se, jaká další školení s ní můžete navštívit