Vypořádání DPH u cestovní kanceláře z hlediska zvláštního režimu

Zajímá vás, za jaké období je pro cestovní kancelář nejvýhodnější vypořádání DPH během zvláštního režimu? Pusťte si videodotaz níže z webináře DPH po novelách 2016 a 2017, kde Ing. Ota Paikert odpovídal na dotaz spojený se zvláštním režimem u cestovních kanceláři.



Dotaz:

Je možné u cestovní kanceláře provést vypořádání z hlediska zvláštního režimu (§ 89, odst. 1) do konce kalendářního roku?  Nebo je potřeba „ctít“ dobu do 15-ti dnů od posledního dne poskytnutí služby? 

Odpověď:

Je. Můžete si zvolit ze dvou režimů. To znamená, že za každé zdaňovací období jste povinni, pokud si zvolíte – nevím jestli většina, ale hodně cestovních kanceláří chce vidět, jak dopadá ten který konkrétní zájezd – takže vlastně si „vypořádává“ tu daň ke každé konkrétní akci, aby věděla, jestli na té akci prodělala, vydělala. Ale můžete si zvolit samozřejmě i období – měsíční období nebo období kalendářního roku. Takže to můžete udělat jako sumu za celý rok, jde to, ale ztrácíte přehled o jednotlivých akcích.

 

Zajímá vás jaké další dotazy, zazněly na webináři DPH po novelách 2016 a 2017? Najdete je ve videozáznamu.

 

Víte jakými způsoby nás můžete kontaktovat v případě dotazu? 

  • Při účasti na živém vysílání můžete klást dotazy prostřednictvím chatu přímo lektorovi.
  • Nemůžete se zúčastnit webináře v termínu, ale již jste si připravili dotazy? Zašlete nám je předem a odpověď poté naleznete ve videu. Jak na to?
  • Nově jsme spustili online poradnu k videozáznamům od začátku roku!!! Vaše dotazy zodpoví specialista na účetnictví a daně písemně. Chci zjistit, jak funguje online poradna