Musí být účetní závěrka každý rok vložena do Sbírky listin?

Účetní závěrka představuje finanční analýzu, jenž musí podnikatel zpracovat na konci každého účetního období. I povinnost vložit účetní závěrku do Sbírky listin je všem velmi dobře známá. Ale stejně toto nařízení za rok 2016 nedodrželo zhruba 65 % společností. Může takovéto chování vést k likvidaci těchto společností? Více se dozvíte v článku na našem blogu v části Hrozí firmě zrušení při nedodání závěrky?. A pustit si můžete i reakci na dotaz jednoho z našich předplatitelů, který se objevil ve školení Jednočlenná s.r.o. z účetního, daňového a právního pohledu, abyste věděli jak při nedodání účetní závěrky postupovat. 

Dotaz:  Klient, s.r.o. s jediným jednatelem a jediným společníkem V. Novákem, v loňském roce nesvolal valnou hromadu k účetní závěrce (2016) a nezveřejnil ÚZ ve Sbírce listin. Neučinil tak ani s ÚZ za rok 2017. Co má udělat, aby bylo vše v pořádku?

Odpověď lektorky Ing. Lenky Kruntorádové, MBA se dozvíte v následujícím videu. 

Zajímá vás, jaké další dotazy zazněly na webináři  Jednočlenná s.r.o. z účetního, daňového a právního pohledu? Najdete je ve videozáznamu. A jaká pravidla musí jednatel v jednočlenné společnosti dodržovat? To se dočtete v tomto článku